slika

Agencije za nadzor osiguranja i Komisija za tržište kapitala Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji

  16/03/2024Predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore Željko Drinčić i predsjednik savjeta Agencije za nadzor osiguranja Marko Ivanović, potpisali su Memorandum o saradnji. Ovaj sporazum predstavlja još jedan korak u uspješnoj kooperaciji dvije institucije, koje kontinuirano rade na očuvanju stabilnosti i unaprijeđenju finansijskog sistema u Crnoj Gori.

Memorandum je potpisan u cilju realizacije zajedničkih planova, razmjene svih neophodnih informacija, kao i ostvarivanja saradnje u okviru izrade zakonskih i podzakonskih akata od obostranog interesa. Očekuje se da će Memorandum doprinijeti lakšoj i efikasnijoj komunikaciji između ove dvije institucije, te ubrzati procese organizovanja zajedničkih aktivnosti.

Komisija za tržište kapitala i Agencija za nadzor osiguranja su od 2020. godine članice Nacionalnog komiteta za razvoj finansijske edukacije, što dodatno osnažuje potrebu za kvalitetnom saradnjom. Shodno tome, predviđeno je da potpisani Memorandum olakša i postupke organizovanja aktivnosti iz Programa razvoja finansijske edukacije u Crnoj Gori 2023 – 2027.

U prethodnom periodu, prepoznata je zajednička uloga potpisnica u važnim obavezama, kako nacionalnog tako i međunarodnog karaktera. Shodno tome, jedan od ciljeva koji ih povezuje, a koji je predviđen i Memorandumom, predstavlja obezbjeđenje zaštite korisnika finansijskih usluga iz domena djelatnosti osiguranja i tržišta kapitala. Ovaj korak u budućoj zajedničkoj saradnji prikazuje i tendenciju institucija da razvoj finansijskog sistema bude zasnovan na principima zdrave konkurencije i jednakih uslova poslovanja.

Komisija za tržište kapitala i Agencija za nadzor osiguranja slijedeći dosadašnji pozitivan primjer, nastojaće da i u budućnosti održe odličnu saradnju, čemu će značajno doprinijeti potpisivanje ovog Memoranduma.Pročitaj još:Ugovorite svoju polisu već danas!Šta je osiguranje i zasto vam treba?Šta je životno osiguranje?Šta je neživotno osiguranje?

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV