slika

Aktivna prodaja – put do uspjeha u osiguranju

  13/11/2023Uspjeh u prodaji osiguranja nikada ne dolazi sam od sebe. Potrebno je uložiti dosta napora, energije i prije svega, potrebno je aktivno prodavati proizvod.

Ne zaboravite da sva stečena znanja i veštine nemaju vrijednost, ako ih ne primijenimo.

Aktivna prodaja osiguranja daje i aktivan rezultat, u vidu novozaključenih polisa, uspostavljenih kontakata, donosi satisfakciju i motiviše da dalji uspjeh…

A zašto bi gubili vrijeme čekajući da se klijenti jave?

Put do uspjeha u prodaji osiguranja znači svakodnevno uspostavljati kontakte sa sadašnjim i budućim potencijalnim osiguranicima. To, naravno, nije nimalo lak zadatak i zahtijeva dosta rada i dobru pripremljenost.

Iskusni savetnici (prodavci) osiguranja znaju da će kontinuiranim načinom rada, postići dosta bolje rezultate i zaraditi mnogo više nego s bilo kojom drugom prodajnom tehnikom.

Dobar način za uspostavljanje kontakta je putem telefona. To je u početku vrlo iscrpljujuće i frustrirajuće za nove prodavce i sigurno nećete uspjeti ugovoriti dovoljno sastanaka. S vremenom ćete savladati početnu tremu, steći neophodnu rutinu i imati sve više dogovora. Više telefonskih poziva, daje više ugovorenih sastanaka, a više sastanaka donosi više i prodajnog uspeha.

Priprema je pola uspeha!

Da biste bili spremni za takav način prodaje, prodajni razgovor mora biti savršeno pripremljen, što iziskuje puno vremena i rada. Nagrada za uloženi trud vrati se već nakon prve uspješno obavljene prodaje.

Nemojte odustajati, prije nego što probate.

I nezaboravite, upornost se definitivno isplati!Pročitaj još:Ugovorite svoju polisu već danas!Šta je osiguranje i zasto vam treba?Šta je životno osiguranje?Šta je neživotno osiguranje?

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV